Σε προκλητικό τόνο εξακολουθούν να κινούνται τα Τίρανα όσον αφορά στην προφυλάκιση του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία απόπειρας εξαγοράς ψήφων ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία.

Με αφορμή την αντίδραση της Αθήνας που έκανε λόγο για μια σκανδαλώδη απόφαση, η επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας προέβη σε νέες δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα.

«Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δεν δείχνουν σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας» αναφέρει το νέο προκλητικό μήνυμα της Ολτα Τσάκα.

Στο μεταξύ μετά την προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη, για την οποία, εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, πρροφυλακιστέος κρίθηκε και ο συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης.

Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε στο νοσοκομείο Τιράνων το δικαστήριο Αυλώνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη στην προεκλογική του εκστρατεία, είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων, μια μέρα πριν διότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν ένα χρόνο είχε προβεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Και οι δύο δικαιούνται να κάνουν έφεση σε πέντε μέρες από σήμερα και το εφετείο να αποφανθεί εντός δέκα ημερών.