Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 52,70% με καταμετρημένο το 40,04% των ψήφων. Ο μεγάλος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 41,39%. Ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,36% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,55%.

Στο καταμετρημένο 40,04% των ψήφων σταδιακά ενσωματώνονται η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας και ενισχύεται το ποσοστό του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κιλιτσντάρογλου αντλεί τις μεγαλύτερες δυνάμεις του από τα μικρασιατικά παράλια και τις σεισμοπαθείς περιοχές ενώ ο Ερντογάν έχει μεγάλη ισχύ στην ενδοχώρα της Τουρκίας και την Ανατολία.

Λεπτό προς λεπτό, όσο ενσωματώνονται περισσότερα τμήματα στα επίσημα αποτελέσματα, η τάση δείχνει ότι μειώνεται το αρχικό προβάδισμα του Ταγίπ Ερντογάν και ενισχύεται το ποσοστό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η ενσωμάτωση του 40,04% των ψήφων ακριβώς με την συμπλήρωση τριών ωρών αφού έκλεισαν οι κάλπες (ώρα 17:00) δείχνει ότι η επίσημη καταμέτρηση προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

ΠΗΓΗ: protothema.gr, ΑΠΕ