Στη δημοσιότητα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), ένα εντυπωσιακό βίντεο, από τις βολές ελληνικών Apache και αμερικανικών ελικοπτέρων.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο μέσα από το Apache και φαίνεται η στιγμή που εκτοξεύονται οι πύραυλοι κατά τη διάρκεια των βολών επιθετικών ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ» και της 12th Combat Aviation Brigade των ΗΠΑ, στο πεδίο βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ».

Οι βολές πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «NIKE-23». Η διεξαγωγή της ΤΑΜΣ υλοποιήθηκε με κοινή σχεδίαση και επιχειρησιακή συνεργασία των ελληνικών και αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο.