Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του «γιατρού», που, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ο εγκέφαλος στην υπόθεση των 105 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε τον εντολέα του εύκολο «στόχο» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δέκα κατηγορούμενοι, μέλη του κυκλώματος, απολογούνται από νωρίς το πρωί ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας των μελών του κυκλώματος και οι περισσότεροι φέρεται να αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος τριών κατηγορουμένων, του γιατρού, που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν ο εγκέφαλος, του γιου του και ενός ακόμα κατηγορούμενου, άσκησε δριμεία κριτική στην Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι «όλες οι υποθέσεις έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό. Η Δίωξη Ναρκωτικών δεν αφήνει την υπόθεση να εξελιχθεί και επιχειρεί πάντα λίγο πριν φτάσουν τα ναρκωτικά στους πραγματικούς εμπόρους, στους αποδέκτες».

«Σε όλες τις υποθέσεις δεν υπάρχει τεχνητή παρακολούθηση. Σε όλες τις υποθέσεις, αυτοί τελικά που διώκονται, είναι αυτά που λέγαμε στα χωριά μας τα “σφαχτά”. Είναι αυτοί που είναι οι ασήμαντοι και ποτέ δεν φτάνουν στους πραγματικούς εμπόρους ναρκωτικών», πρόσθεσε

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως οι εντολείς του δεν έχουν καμία συμμετοχή στην υπόθεση, ενώ χαρακτήρισε τον γιατρό «επίλεκτο πρόσωπο».

«Ο εντολέας μου έχει αποκτήσει μια επωνυμία και έχει οξεία αντιπαράθεση με την αστυνομία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με παλαιότερες υποθέσεις λαθραίων τσιγάρων. Είναι ένα πρόσωπο που ποτέ δε συνεργάστηκε με την αστυνομία και είναι ένας εύκολος στόχος. Όμως στοιχεία δεν υπάρχουν αδιάσειστα, από τα οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος χρηματοδότησε την αγορά αυτών των ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική, ότι αυτός μεθόδευσε όλη αυτήν την επιχείρηση. Ο μάρτυρας τον ονομάζει “διευθυντή”. Δεν έχουμε να κάνουμε με τράπεζα αλλά με εμπόριο ναρκωτικών. Όταν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις στην κοινωνία, πρέπει να πιάσεις τον έμπορο, τον εφοπλιστή που κρύβεται πίσω από το λαθρεμπόριο, πρέπει να πιάσεις τον χρηματοδότη, αυτόν που πραγματικά θα αποκομίσει τα εκατομμύρια. Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι εξαθλιωμένοι άνθρωποι», ανέφερε ο κ. Κούγιας.