Ένα από τα πιο ευαίσθητα χαρτοφυλάκια κλήθηκε να διαχειριστεί κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Δόμνα Μιχαηλίδου, ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επικεντρώθηκε στην παιδική προστασία και τη μείωση των ανισοτήτων. Με σπουδές Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, έχοντας μεταπτυχιακό και διδακτορικό
στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, διεκδικεί πλέον την ψήφο των πολιτών ως υποψήφια βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων.

Πριν αναλάβει τη θέση της υφυπουργού, η Δόμνα Μιχαηλίδου εργάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών
του ΟΟΣΑ στο Παρίσι και στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ως οικονομολόγος ειδικός στον ανταγωνισμό. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Ακόμη έχει συντονίσει εθνικά σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Κέιμπριτζ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Σουδάν και του υπουργείου Υγείας του Ιράν.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο  www.political.gr