Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόνο ημέρες πριν από την διεξαγωγή του δευτέρου γύρου των εκλογών στην Τουρκία φέρεται να έχει περάσει στην αντεπίθεση λέγοντας πως «απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία, γι’αυτό μας μισούν».

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (23/5) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα»  ο τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η Δύση δεν τον θέλει επειδή είναι εθνικός.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε να φύγει ο Ερντογάν”. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους ”να φύγει ο Ερντογάν”» σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;» πρόσθεσε.