Η Αντζυ Σαμίου έριξε το φταίξιμο για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στον ελληνικό λαό που ψήφισε Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, κατηγόρησε για… δειλία τους ψηφοφόρους, δειλία να ρισκάρουν όπως είπε, εκτόξευσε βολές κατά δημοσιογράφων και καναλιών ενώ άφησε και μια αιχμή που ενόχλησε ιδιαίτερα για την ψήφο των ΑΜΕΑ.

«Πώς σας ακούστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα;», ρώτησε ο δημοσιογράφος της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου με την Ατζυ Σαμίου να δηλώνει πως «πέσαμε από τα σύννεφα». «Βέβαια, νομίζω κανείς δεν το περίμενε, ούτε η ΝΔ είναι εντελώς αψυχολόγητο, τουλάχιστον το δικό μου το μυαλό δεν μπορεί να το εξηγήσει, δεν ξέρω μπορεί να έχω μικρό μυαλό, μπορεί να έχω ρομαντικό μυαλό, πάντως, ένας λαός που υποφέρει τόσο και αποφασίζει να ψηφίσει αυτόν που τον έχει φθάσει σε αυτό το σημείο δεν ξέρω δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Για εμένα ήταν δειλία, δειλία να ρισκάρει από τη στιγμή που του έχουν πιπιλίσει το μυαλό τα κανάλια και από αυτά που έχουν ακούσει από τους δημοσιογράφους που του κάνουν το άσπρο μαύρο. Και το 40% δεν πήγε να ψηφίσει, αυτό και αν ήταν τραγικό λάθος».

Αντζυ Σαμίου: Δεν βλέπω ότι μπορεί να ξυπνήσει αυτός ο λαός
«Τι περιμένατε;», ρώτησε την Ατζυ Σαμία στη συνέχεια ο δημοσιογράφος, με την ίδια να απαντά: «Περίμενα να ψηφίσουν κάτι πιο προοδευτικό τον ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη περίπτωση.

Αδιανόητο. Εγώ ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και είδα μανάδες να φέρνουν ΑΜΕΑ και να ψηφίζουν εκείνες για λογαριασμό τους. Εννοώ ότι μπήκαν σε αυτό τον κόπο για να έχουν ψηφοδέλτια χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο για να πάρουν κάθε ψήφο.

Δεν ξέρω ότι μπορεί να ανατραπεί αυτό, δεν μπορώ να ελπίζω σε θαύματα ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του, εγώ δεν βλέπω ότι μπορεί να ξυπνήσει αυτός ο λαός, δεν ξέρω που πάει και τι γίνεται. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που σκέφτονται το καλό και ελπίζω να αγωνιστούν για το καλύτερο».