Σύμφωνα με τον εντατικολόγο – παιδίατρο,  Χαράλαμπο Κοτσώνη, η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώ η πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου ήταν αυτή που προβλημάτισε τους γιατρούς και τους έκανε να σκεφτούν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στους θανάτους των παιδιών τηςπ.

Ο γιατρός, ο οποίος εφημέρευε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όταν μεταφέρθηκε από το Καραμανδάνειο μετά την ανακοπή η Τζωρτζίνα, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναφέρθηκε στην πρώτη του επαφή με το παιδί το οποίο έφτασε στο Ρίο σε «βαριά κατάσταση» χωρίς να αναφερθεί «κάποιος ιδιαίτερος λόγος που να αιτιολογούσε την ανακοπή του».

«Στην πρώτη ενημέρωση είπαμε στους γονείς ότι δεν μπορούμε καν να πούμε αν το παιδί θα ζήσει… Πρώτος στόχος ήταν η επιβίωση του παιδιού. Οι γονείς ήταν σοκαρισμένοι. Δεν είχαν έντονες αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο γιατί το σοκ είναι μεγάλο» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος σημείωσε πως όλοι είχαν ενημερωθεί για το ιστορικό της οικογένειας και την απώλεια δυο ακόμη παιδιών.

«Υπήρχαν οι άλλοι δύο θάνατοι στην οικογένεια που για εμάς δεν ήταν πλήρως διευκρινισμένοι» ανέφερε ο εντατικολόγος ο οποίος συμπλήρωσε ότι τους «προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας».

«Έχω πει ότι η μητέρα είχε απρόσφορο συναίσθημα. Αυτή η οικογένεια έχει περάσει μια τραγωδία. Έχει δυο παιδιά που έχουν πεθάνει κι ένα παιδί με ανακοπή που θα ήθελε υποστήριξη. Η μη αντίδραση και ο μη θρήνος συνεχιζόταν και μετά το πρώτο σοκ. Ο καθένας αντιμετωπίζει τις τραγωδίες με τον προσωπικό του τρόπο. Ήταν μια μητέρα που την ενδιάφερε να τροφοδοτεί τα social media που είχε. Δεν μας έδειξε ότι αυτή την τραγωδία την έχει κατανοήσει» είπε ο γιατρός με την κατηγορούμενη να κάνει μορφασμούς, μέσα από τη μάσκα της, κοιτάζοντας προς τους συνηγόρους της.

«Δεν μπορεί να έχεις υποστεί αυτή την τραγωδία και να ανεβάζεις φωτογραφίες από συναυλίες στο Facebook. Ήταν η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα και είπε «εδώ υπάρχει πρόβλημα». Στα τόσα χρόνια πρώτη φορά όλο το προσωπικό είπε «εδώ υπάρχει θέμα», ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να διαφωνούσαμε». Με αυτά τα δεδομένα κρίναμε ότι έπρεπε να διερευνηθεί η εμπλοκή της μητέρας στους θανάτους των παιδιών» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος υπογράμμισε πως η ομάδα των γιατρών στήριξε τις ενέργειες του διευθυντή Ανδρέα Ηλιάδη.

Ο μάρτυρας φανερά φορτισμένος ανέσυρε από τη μνήμη του τη στιγμή που τον ενημέρωσαν για το περιστατικό και θυμήθηκε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πάτρας για την τραγωδία που είχε βρει την οικογένεια καταλαβαίνοντας πως «είναι ένα περιστατικό που θα προβληματίσει».

Ο κ. Κοτσώνης εξήγησε πως δεν ήταν σε θέση να πουν ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζε η Τζωρτζίνα εάν δεν περνούσαν, τρία 24ωρα. «Το πρωτόκολλο για την πρόγνωση λέει πως δίνεται μάλιστα στις  5 με 7 ημέρες. Την 8η ημέρα έγινε μαγνητική εγκεφάλου η οποία απέδειξε  ισχαιμία σε διάφορες περιοχές εγκεφάλου,  απότοκο της ανακοπής» τόνισε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε  πως αρχικά η κατάσταση της Τζωρτζίνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

«Φαινόταν ότι θα είναι παιδί με σοβαρά κινητικά προβλήματα αλλά στην πορεία έδειξε ότι είχε καλύτερη επικοινωνία με το περιβάλλον. Αντιδρούσε σε ηχητικά ερεθίσματα, για όταν ερχόταν η φυσιοθεραπεύτρια που την ταλαιπωρούσε αρκετά, άρχισε να κλαίει».

Συνήγορος υποστήριξη κατηγορίας: Αν είχε δοθεί κεταμίνη θα είχε εντοπιστεί στον τοξικολογικό έλεγχο στις 11/4/2021;
Μάρτυρας: Όχι δεν θα είχε εντοπιστεί.
Πρόεδρος: Γιατί;
Μάρτυρας: Για τον πάνελ ελέγχου είναι για ναρκωτικές ουσίες κυρίως και αλκοόλ.