Mε γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, αφού μετά τον εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ της Κυριακή (21/5), οι διερευνητικές επεστράφησαν από τους πολιτικού αρχηγούς με συνοπτικές διαδικασίες βάζοντας τη χώρα σε ρυθμούς εκλογών.

Με αυτά τα δεδομένα σήμερα προχωρά η διαδικασία στο επόμενο βήμα, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να καλεί σήμερα στις 11:00 τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επικυρωθεί η αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης από την νεοεκλεγμένη Βουλή.

Ακολούθως και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα συγκροτηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Αναμένεται επίσης η έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος που θα ορίζει ότι η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα συγκληθεί και θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου και την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί και θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα με την προκήρυξη των εκλογών.

Ποιοι θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση
Πιθανότερος πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Ελλάδας.

Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνονται ο πρεσβης ε.τ, Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου.