Με fast track  διαδικασίες «τρέχουν» οι εξελίξεις για τη διεξαγωγή των δεύτερων εθνικών εκλογών στις 25 Ιουνίου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Kατερίνα Σακελλαροπούλου να συγκαλεί σήμερα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ώστε να επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η ορκωμοσία και η διάλυση της Βουλής που προέκυψε την 21η Μαΐου.

Όλα ξεκίνησαν στις 11:00 σήμερα όταν οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί μετέβησαν στο προεδρικό μέγαρο, σε μία ύστατη προσπάθεια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για να δει αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει, άλλωστε, την Τρίτη όλες οι διερευνητικές εντολές επεστράφησαν. Έτσι, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές τον Ιούνιο από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι τύχες της χώρας βρίσκονται, πλέον, στα χέρια της υπηρεσιακής κυβέρνησης που αναμένεται να συντεθεί έως και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο open, λένε πως τα μικρόφωνα «έπιασαν» ένα μικρό διάλογο μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Βελόπουλο -κατά την αποχώρησή τους από το προεδρικό Μέγαρο.

Όπως φαίνεται, οι τρεις συζητούσαν μάλλον για το ενδεχόμενο μίας νέας τηλεμαχίας. Ακούστηκε ένας φυσικός ήχος από τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι του άρεσε η ιδέα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φαίνεται να συμφωνεί.

Όπως λένε οι πληροφορίες, το θέμα για ένα νέο debate φαίνεται να έθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι αρνητικός. Άρα, θεωρείται πολύ πιθανό να γίνει ένα νέο debate, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Παράλληλα, οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν και για τα πρόσωπα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και για τα κρίσιμα υπουργεία -το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σχετικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είπε πως «θα πρέπει να είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής τα οποία να ξέρουν πώς να χειρίζονται αυτά τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια».

Επίσης, το χαρτοφυλάκιο θα πρέπει αν γνωρίζει πολύ καλά και ο νέος υπουργός Οικονομικών.