Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας δήλωσε το πρωί της Πέμπτης καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως «Έχουμε δεχθεί μια συντριπτική ήττα. Η ήττα αυτή θέτει ζητήματα σε ό,τι αφορά την άμεση προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είναι το ζήτημα ότι χάσαμε τις εκλογές, δεν ήταν τα ποσοστά 35%-25%. Πρόκειται για ένα συντριπτικό αποτέλεσμα από το οποίο πρέπει άμεσα να ανακάμψουμε», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Μιλώντας για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν θα συζητήσουμε σήμερα τα λάθη, αυτή είναι μια συζήτηση που θα γίνει μετά τις εκλογές. Σήμερα είναι η πορεία προς τις επόμενες εκλογές. Προφανώς θα υπάρχει αλλαγή συνθημάτων, στο πρόγραμμα δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή».

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην παρούσα φάση για τον Αλέξη Τσίπρα»
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Δημήτρη Παπαδημούλη και του Ανδρέα Ξανθού, οι οποίοι έθεσαν και θέμα ηγεσίας, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην παρούσα φάση για τον Αλέξη Τσίπρα. Όταν λέω στην παρούσα φάση, δεν εννοώ μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά τις εκλογές. Το ότι πρέπει να συζητήσουμε τι έγινε και τι δεν έγινε και όποιος θέλει να θέσει θέμα αργότερα, είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί προφανώς, δημοκρατικό τους δικαίωμα είναι. Οι δηλώσεις που ακούτε τις τελευταίες μέρες από σήμερα θα σταματήσουν. Έχουν γίνει και ορισμένες εντελώς άστοχες, για το timing που γίνονται. Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Αναφέρομαι και στον κ. Παπαδημούλη».