Ένας 37χρονος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, «Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους» ήταν το περιεχόμενο της τελευταίας ανάρτησης στο Τwitter, του 37χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου Ε.Α., που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ πριν από δύο ημέρες, έφτασαν μέσω email στην αρμόδια υπηρεσία, καταγγελίες πολιτών σχετικά με τις αναρτήσεις μέσω προφίλ στο Τwitter.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντόπισαν τις επίμαχες αναρτήσεις που έγιναν την ίδια μέρα αλλά και πολλές άλλες που είχαν γίνει το τελευταίο εξάμηνο με παρόμοιο περιεχόμενο.

Ο  37χρονος, είχε δημιουργήσει και hastag, μέσω του οποίου εκφραζόταν χυδαία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις αναρτήσεις του εξύβριζε σχεδόν όλα τα κόμματα. Όπως διαπιστώθηκε, τα ηλεκτρονικά ίχνη του 37χρονου αντιστοιχούσαν σε σύνδεση διαδικτύου σπιτιού, συνδρομητής του οποίου ήταν η μητέρα του.

Ο 37χρονος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που είχε κάνει τις αναρτήσεις και υποστήριξε ότι «απλά έτσι» τις έκανε, αφού ταυτοποιηθήκε ως ο χρήστης του εν λόγω προφίλ, συνελήφθη. Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε στην εισαγγελία και καθώς πρόκειται για πλημμέλημα, αφέθηκε ελεύθερος. Χθες το απόγευμα, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα usb, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο σκληροί δίσκοι.