Οι εκτιμήσεις για την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων

«Είναι ομαλή η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων μέχρι στιγμής, από νωρίς σήμερα τα σχολεία την χρησιμοποιούν»  τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος επεσήμανε ότι ήταν «πρωτοφανής σε εύρος και χρονική διάρκεια η κυβερνοεπίθεση σε ελληνικό δημόσιο οργανισμό» αυτή που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων την Δευτέρα και την Τρίτη.

Προσέθεσε ότι «ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις σε όλες τις τάξεις, με καθυστερήσεις πράγματι, αλλά υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας και δεν παραβιάστηκε η πλατφόρμα. Είναι φυσικό να φέρουν παρενέργειες τέτοιες επιθέσεις».

Απαντώντας σε φήμες και αναφορές, τόνισε ότι υπήρχε άριστη συνεργασία του Υπ. Παιδείας με το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια «τα συστήματα διαρκώς αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται».

Σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είπε ότι «είναι απολύτως διασφαλισμένη η διεξαγωγή τους, το λέω με κεφαλαία γράμματα, να είναι σίγουροι μαθητές και γονείς».

Συμπλήρωσε ότι «σίγουρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να φθάσουν τα θέματα στους μαθητές» και ότι «έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις»

Όπως είπε ο κ. Κόπτσης για την κυβερνοεπίθεση των προηγούμενων ημερών, «στόχος ήταν η αναταραχή, η αστάθεια και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών».

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1