Στις ευοίωνες προοπτικές που διαγράφονται για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Ιωάννα Δρέττα, στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Η κ. Δρέττα τόνισε ότι «φέτος ο ελληνικός τουρισμός οδεύει σε νέα άνοδο των μεγεθών του. Βελτιώνει τις υπηρεσίες του. Εμπλουτίζει το προϊόν του, κερδίζει σε ανταγωνιστικότητα και αποτελεί την υπερδύναμη της ελληνικής οικονομίας». Η ίδια αναφέρθηκε στην συμβολή του ΣΕΤΕ στην ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «υπερδύναμη που βρίσκει τρόπο να αναπτύσσεται όταν όλα γύρω υποχωρούν και συρρικνώνονται, και διαχρονικά συνεισφέρει στην εθνική και στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες». Παράλληλα, επισήμανε τις αναγκαίες αλλαγές και την προσαρμογή σε νέα δεδομένα, και ανέδειξε την σημασία των συνεργειών. Ακόμα, έθεσε μια νέα παράμετρο λέοντας ότι «η βιώσιμη ανάπτυξη από εδώ και πέρα, θα πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα και οφείλουμε να επανατοποθετήσουμε το τουριστικό προϊόν γύρω από τη βιωσιμότητα και πώς θα προσφέρουμε με βάση τις αρχές της αειφορίας, στην οικονομία και την κοινωνία».

«Η συμβολή του ΣΕΤΕ στην ανοδική πορεία του τουρισμού ήταν και είναι καθοριστική. Η συμβολή στο δημόσιο διάλογο με μία ατζέντα ψύχραιμη, ρεαλιστική, σταθμισμένη, έβαλε και εξακολουθεί να βάζει ισχυρά θεμέλια για να πάει μπροστά ο τομέας μας» επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού.

Τέλος, αναφερόμενη στα στελέχη του ΣΕΤΕ, δήλωσε πως «θα μοιράζομαι πάντα το όραμα και τις αξίες σας. Και θα είμαι πάντα περήφανη και βέβαιη, ότι ο ελληνικός τουρισμός, θα κάνει ανατροπές και θα μας εκπλήσσει με την απίστευτη, την ανεξάντλητη δυναμική του».