Ολοκληρώθηκε η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργο Γιαννόπουλου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για την υπόθεση κακοποίησης τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών σε κάμπινγκ του νόμου Ηλείας, κατά το χρονικό διάστημα 2007 – 2015.

Με απόφαση του δικαστηρίου, ο 70χρονος μουσικός κρίθηκε ένοχος για την μία από τις τέσσερεις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κοριτσιών για τις οποίες δικάστηκε. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 4 ετών με αναστολή, υπό τον όρο της εμφάνισής του μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Δικαστές και ένορκοι, αναγνώρισαν στον Γιώργο Γιαννόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας ποινή κάθειρξης πέντε ετών για άλλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Ωρωπό, δύο ελαφρυντικά. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το δικαστήριο, με την απόφαση του, απάλλαξε τον 70χρονο από τις άλλες τρεις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπιζε, καθώς έκρινε πως στις συγκεκριμένες έχει τελεστεί αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει πλέον παραγραφεί. «Δεν είχαν διάρκεια και ένταση οι πράξεις. Έγιναν πάνω από τα ρούχα και ήταν στιγμιαίες», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνώντας την τελική ετυμηγορία.

Μετά την απόφαση, ο καταδικασθείς μουσικός επιστρέφει στη φυλακή, προς έκτισης της ποινής που του είχε επιβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Εφετείο για την άλλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Ωρωπό.

Η εισαγγελέας της έδρας, με την πρόταση που είχε κάνει στο δικαστήριο, είχε ζητήσει την απαλλαγή του κατηγορούμενου από κάθε αδίκημα, επικαλούμενη είτε αμφιβολίες για τις δυο από τις τέσσερις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, είτε παραγραφή της κατηγορίας των γενετήσιων πράξεων για τις άλλες δυο περιπτώσεις.