Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου,παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι μόνοι, που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία. Δεν αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες και κόντρες, που εν τέλει δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Όταν βάζεις τον πήχη ψηλά πρέπει να πηδήξεις ακόμη πιο ψηλά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε εκ νέου το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών. «Για εμένα ο πήχης είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εξηγώ συνεχώς στον κόσμο γιατί επιθυμώ μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανείς δεν θα ήθελε μία ασταθή πλειοψηφία του ενός, δύο ή τριών βουλευτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ευρύ «rotation» όπως είπε, αλλά και τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών. Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κρυφή ατζέντα στην οικονομία και δη στην φορολόγηση και ότι «αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση».

Απαντώντας για την ακρίβεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε για περισσότερους ελέγχους, στήριξη των ευάλωτων, αλλά και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, δε, ότι το πρώτο νομοσχέδιο ενδεχόμενης επόμενης κυβέρνησής του θα είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και το δεύτερο θα αφορά στις προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής.

Για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο

Καταρχάς το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες. Θα έχει εναλλαγές, πάντα εφόσον μας εμπιστευτεί ο κόσμος. Το υπουργικό συμβούλιο δεν είναι αποτέλεσμα κομματικών διαδικασιών. Η πρόθεσή μου είναι να κάνω rotation στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Για τις δημοσκοπήσεις

Δεν είμαι στατιστικολόγος για να γνωρίζω τι έγινε στις δημοσκοπήσεις. Κατά την προεκλογική περίοδο έλεγα πως κοιτάω τις αντιδράσεις του κόσμου και όχι τις μετρήσεις. Εβλεπα επίσης πολλούς ανθρώπους που μου έλεγαν δεν σε ψήφισαν το 2019, αλλά θα σας ψηφίσω τώρα. Τα πράγματα το 2023 είναι καλύτερα από το 2019.

Για την περιοδεία στην Κρήτη και ότι το νησί βάφτηκε μπλε ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι οι Κρητικοί τον ψήφισαν γιατί το γνώρισαν.
Παράλληλα ανέφερε πως στοχοποιήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.

Για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Είναι οργανωμένη στρατηγική από την αντιπολίτευση όταν λένε πως θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό. Είναι ένα ψέμα. Ας μας πουν από την αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να μας πουν που θα βρουν τα λεφτά και έτσι αρχίζει και αποκαλύπτεται η ατζέντα. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγαπούν τη φορολόγηση. Εχουμε μία διαφορετική αντίληψη για το πως μπορεί να λειτουργήσει η φορολόγηση ως αναπτυξιακός μηχανισμός.

Ποια θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια
Από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι η επικαιροποίηση του Επιτελικού Κράτους. Νέο υπουργείο Κοινωνικής και Στεγαστικής Πολιτικής. Το 2ο θα είναι ένα νομοσχέδιο που θα αφορά τη φορολογική μας πολιτική.
Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με ελέγχους στην αγορά, το καλάθι του νοικοκυριού βοήθησε, το market pass βοήθησε αλλά δεν είναι κάτι μόνιμο. Οπότε η σταθερή αύξηση των μισθών είναι η λύση.