Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, κλήθηκαν από τον εισαγγελέα, να δώσουν νέες εξηγήσεις, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων -κακουργηματικών αυτή τη φορά- για τη δεύτερη μεγάλη δικογραφία, η οποία αφορά στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Πιο αναλυτικά, ο ιδρυτής της ΜΚΟ και η πρεσβυτέρα καλούνται από τον εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου», της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, θα δώσουν τις εξηγήσεις τους – το πιθανότερο με γραπτά υπομνήματα – στην Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με την παραγγελία που έχει δώσει ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την σχετική δικογραφία, Ιωάννης Σέβης.

Για την υπόθεση αυτή ενδελεχή έρευνα είχε διενεργήσει έπειτα από εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία. Από τα ευρήματα της έρευνας αλλά και από άλλα στοιχεία φέρεται να προέκυψε πως το κακούργημα της απιστίας για το οποίο ελέγχεται τώρα ο ιεράς και η πρεσβυτέρα αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, σχετίζεται με την αγορά από το ζεύγος ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Τα συγκεκριμένα ποσά, όπως φέρεται να προέκυψε από τις έρευνες διακινήθηκαν με μετρητά.

Για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, η οποία φέρεται να ανέρχεται στα 467.000 ευρώ, αυτό αφορά σε χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της ΜΚΟ και το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος. Ακόμη, από τις έρευνες φέρεται να εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες σε θυρίδες. Αμέσως μετά την παροχή εξηγήσεων από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, ο εισαγγελέας αφού μελετήσει και τα υπομνήματα που αυτοί θα καταθέσουν προς παροχή εξηγήσεων, θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική έρευνα που αφορά την διερευνώμενη σεξουαλική κακοποίηση δυο νεαρών αγοριών τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου», ηλικίας 19 και 15 ετών.