Ο διάσημος αναλυτής συμπεριφοράς, εκπαιδευτής και συγγραφέας Thomas Erikson επισκέφθηκε την Ελλάδα με αφορμή τη συμμετοχή του στο TEDx Athens και μία ημέρα πριν την επίσημη ομιλία του για τις πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, καθώς και για τις δυνατότητες της επικοινωνίας και της αυτογνωσίας, βρέθηκε αποκλειστικά στα στούντιο του JukeBooks.

Τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από 6.000.000 αντίτυπα ανά τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 55 γλώσσες.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα του βιβλία, το «Ανάμεσα σε Ηλίθιους» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στη δημοφιλή, συνδρομητική πλατφόρμα, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα audiobooks με τις περισσότερες ώρες ακρόασης τους τελευταίους 9 μήνες –το #1 στην κατηγορία της αυτοβελτίωσης.

Από το 2014, όποτε και πρωτοκυκλοφόρησε, βρίσκεται συνεχώς στις λίστες των best sellers στη Σουηδία. Στο εν λόγω audiobook αναλύονται οι βασικοί τύποι συμπεριφοράς, που προσδιορίζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Στο jukebooks.gr μπορεί να βρει κανείς δύο από τα πολύ ενδιαφέροντα βιβλία του συγγραφέα -«Ανάμεσα σε ηλίθιους» και «Ανάμεσα σε εμπόδια»-, ο οποίος θεωρεί τα audiobooks ως το μέλλον στον κόσμο του βιβλίου. «Είναι υπέροχα. Μπορείς να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα, μπορείς να οδηγείς το αυτοκίνητό σου, μπορείς να πας μια βόλτα, μπορείς να πας στο γυμναστήριο και να συνεχίσεις να ακούς».

Στη συζήτηση που είχε με το Γενικό Διευθυντή του JukeBooks, Γιώργο Πούτο, αναφέρθηκε, επίσης, στους 4 τύπους συμπεριφοράς των ατόμων -Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, Μπλε- και στον τρόπο που μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον καθένα από αυτούς και να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Μάλιστα, μίλησε και για τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και πώς αυτά σχετίζονται με τους 4 τύπους προσωπικότητας και τα αντίστοιχα χρώματά τους. Η ελληνική κουλτούρα, για παράδειγμα, είναι κατά βάση κίτρινη λόγω της φιλοξενίας και της εξωστρέφειας που μας χαρακτηρίζουν, ενώ η Γερμανική είναι κατά κύριο λόγο μπλε.

Ενημερωμένος, ακόμη, για τις επερχόμενες εκλογές δεν παρέλειψε να δώσει τη συμβουλή του στους πολιτικούς. «Να είστε πιο ειλικρινείς. Τολμήστε να πείτε την αλήθεια. Μπορούμε να αντέξουμε την αλήθεια».

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο Thomas Erikson πραγματοποιεί ετησίως 120 έως 150 παρουσιάσεις και διαλέξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη με θέματα, όπως οι ανθρώπινες συμπεριφορές, η αυτογνωσία, η επικοινωνία, η χειραγώγηση, ο ναρκισσισμός και η ηγεσία, ενώ συνεργάζεται με πολλές εταιρείες- κολοσσούς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και έχει βοηθήσει περισσότερα από 4.800 κατώτερα, μεσαία και ηγετικά στελέχη να γίνουν πιο ικανά και αποτελεσματικά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Όπως ο ίδιος μας αποκάλυψε αυτήν την περίοδο γράφει το έβδομο βιβλίο της σειράς «Ανάμεσα σε…», ενώ το φθινόπωρο του 2023 θα κυκλοφορήσει και ένα ακόμη βιβλίο του, το οποίο θα εκπλήξει σίγουρα το κοινό του, καθώς πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξή του στο κανάλι του JukeBooks στο Youtube.