Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο, κυκλοφορούσε οπλισμένος ένας 44χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και συνελήφθη, καθώς στο τσαντάκι μέσης που είχε μαζί του βρέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος των 7,62 mm με επτά φυσίγγια στον γεμιστήρα.

Το όπλο κατασχέθηκε και παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοφορία και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε εμπλοκή σε κυκλώματα της νύχτας που δρουν στην τουριστική περιοχή.

Εν τω μεταξύ, τον δρόμο για την φυλακή πήρε ένας αλλοδαπός που κυκλοφορούσε ελεύθερος στη Μύκονο, αλλά συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

Ο φυγόποινος αλλοδαπός, είχε καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και δυο μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 2.400 ευρώ. Με εντολή της εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, μετήχθη σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την ποινή.