Η ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεξήχθη, παρουσία 20 ξένων ηγετών και 45 υπουργών Εξωτερικών, στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ενώ οι διπλωματικές διεργασίες θα συνεχιστούν και μετά την τελετή της ορκωμοσίας.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, υπό βροχή έφτασε νωρίτερα στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, κρατώντας ομπρέλα. Ακολούθησε η τελετή ορκωμοσίας, αφού προηγουμένως έλαβε τη σχετική εντολή από τον προσωρινό πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στο πλαίσιο της τελετής, 101 βολές εκτοξεύθηκαν από πυροβόλα από τις διοικήσεις των αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν, αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ το απόγευμα, στις 19:00, θα ακολουθήσει δείπνο στο αρχοντικό Çankaya προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων του Τούρκου προέδρου.

Προσκεκλημένος της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, είναι ο πρώην Επίτροπος στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμοπουλος, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης.