«Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά» τονίζουν κύκλοι του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι έχουν κληθεί σε απολογία ως ύποπτοι για απιστία σε βάρος της δομής και δύο ακόμα κατηγορίες.

Ειδικότερα, ως ύποπτοι για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου», του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της υπεξαίρεσης έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές Αρχές για απολογία πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα.

Το αδίκημα της απιστίας αφορά μη αιτιολογημένες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που οι Αρχές συνδέουν με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή, καθώς επίσης και για την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Κύκλοι του πατέρα Αντωνίου απάντησαν μέσω της ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ «Οι Δεκατιανοί» πως «για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά για την αγορά και την βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ήπειρο (Άνω Ραβένια), η οποία αγορά έγινε το 2016 μετά από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την Κιβωτό μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η Κιβωτός, ακόμα και τώρα».

Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά το ποσό των 467.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα τα οποία βρέθηκαν σε διαμέρισμα της δομής το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Πατέρας Αντώνιος, όπως και σε θυρίδες στις οποίες εντοπίστηκαν εκτός από χρήματα, κοσμήτατα και χρυσές λίρες.

«Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της Κιβωτού και παραδόθηκαν από την ίδια την Πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η οικονομική αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης. Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο άλλωστε να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της Κιβωτού. Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος» τονίζουν κύκλοι του πατέρα Αντώνιου.

Πηγή: iefimerida.gr