Μετά τα διαδοχικά «χτυπήματα» χάκερ στην Τράπεζα Θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ομαλή, χωρίς προβλήματα, διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Χρήστος Κίττας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Σωκράτης Κάτσικας, καθώς και ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη, όπου συζητήθηκε το θέμα της κυβερνοασφάλειας, αποτρέποντας αντίστοιχα ενδεχομένως περιστατικά τις επόμενες ημέρες.

Επισημαίνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα στις 29 και 30 Μαΐου, τόσο η Τράπεζα Θεμάτων όσο και παράπλευρα συστήματα του υπουργείου Παιδείας, όπως το MySchool, δέχθηκαν επιθέσεις από χάκερς που είχαν ως συνέπεια να υπάρξουν καθυστερήσεις στην άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, εργάζεται για την αποτροπή οποιασδήποτε τέτοιας κακόβουλης ενέργειας, καθώς χαρακτηρίζεται άκρως σημαντική η διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής τους. Σημαντικός παράγοντας στο εγχείρημα, είναι οι δικλείδες ασφαλείας που διαθέτει ο κρατικός μηχανισμός για να αποτραπεί περαιτέρω εισχώρηση στα υπολογιστικά συστήματα και πιθανές απόπειρες άντλησης δεδομένων.