Μήνυμα ότι η Ορθοδοξία ενώνει και δεν διχάζει έστειλε από τη Δράμα, όπου περιόδευσε σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζήτησε, μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του, η Εκκλησία να μείνει μακριά από τα της πολιτικής.

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, «φωτογραφίζοντας» το κόμμα «Νίκη»: «Και βέβαια, σε όσους επιδιώκουν να “φυλακίσουν” την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ωστόσο μήνυμα και σε όσους ψήφισαν μικρότερα κόμματα στα δεξιά της «γαλάζιας» παράταξης, λέγοντας: «Και εδώ στη Δράμα τα πήγαμε πολύ καλα, αλλά μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Ακόμα και όσοι έστρεψαν την προσοχή τους σε μικρότερα κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ, να τους πούμε ότι ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος».

 

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες στη Δράμα

«Σας ευχαριστώ γι΄ αυτή την υποδοχή. Υψώνουμε ψηλά τις σημαίες της Νέας Δημοκρατίας, τις σημαίες της πατρίδας μας και πάμε μαζί την 25η Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη, για την αυτοδύναμη Ελλάδα, την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Φίλες και φίλοι, δεν κατάφερα να έρθω στη Δράμα στα πλαίσια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, όμως η σημερινή σας παρουσία με αποζημιώνει και με το παραπάνω. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και την ανταποδίδω και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστώ πρώτα και πάνω απ΄ όλα για τη στήριξη την οποία δώσατε στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία. Πετύχαμε στις προηγούμενες εκλογές μία μεγάλη νίκη και πάμε τώρα να την ολοκληρώσουμε.

Διότι σήμερα, εάν η χώρα δεν είχε να αντιμετωπίσει τη «νάρκη» της απλής αναλογικής, θα είχαμε ήδη ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Διότι ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλε ένα βροντερό μήνυμα.

Αυτό το σύνθημα ήταν ακριβές πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, διότι τώρα δεν είμαι Πρωθυπουργός, θα ξαναείμαι όμως Πρωθυπουργός με τη δική σας στήριξη και με τη δική σας ψήφο την 26η Ιουνίου.

Γιατί πράγματι στις προηγούμενες εκλογές, φίλες και φίλοι, οι πολίτες επιβράβευσαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έκανε η παράταξή μας εδώ και τέσσερα χρόνια. Μου είπε ένας φίλος, καθώς ερχόμουν εδώ να σας μιλήσω, μία φράση, τρεις λέξεις που νομίζω ότι τα λένε όλα γι΄ αυτό το οποίο πετύχαμε αυτή την τετραετία: «νοικοκυρέψαμε την Ελλάδα».

Κι αυτό ήταν μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, η οποία επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς πολιτικής, από την οικονομία, την κοινωνική πολιτική και βέβαια την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την ασφάλεια.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή η οποία επέτρεψε στη χώρα και πάλι να ορθώσει το ανάστημά της. Να σταματήσει να είναι χώρα – αποπαίδι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμείς ήμασταν αυτοί που κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας και ασφαλίσαμε τα σύνορά μας. Η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι. Η Ελλάδα θωράκισε τα σύνορά της στη θάλασσα, στην ξηρά, ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της και η φωνή της, η φωνή της πατρίδας μας ακούγεται πια δυνατή, από τις Βρυξέλλες μέχρι το Αμερικανικό Κογκρέσο. Η Ελλάδα, σήμερα, έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Όμως, είμαστε όλοι εδώ διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η αποστολή μας. Πρέπει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να επικυρώσουμε το μήνυμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έτσι ώστε την επόμενη μέρα η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία.

Εδώ, στη Δράμα, τα πήγαμε πολύ καλά αλλά μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Και αυτό θέλω να σας ζητήσω: να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναζητήσουμε και εδώ στη Δράμα αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να έστρεψαν το βλέμμα τους και τελικά την ψήφο τους σε άλλα κόμματα, ενδεχομένως κάποια μικρότερα κόμματα τα οποία τοποθετούνται εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, και να τους πούμε μια πολύ απλή κουβέντα: ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται, όμως, με αποτελέσματα.

Και βέβαια, σε όσους επιδιώκουν να «φυλακίσουν» την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής.

Φίλες και φίλοι, εδώ από τη Δράμα είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε αυτό το μήνυμα, ότι αυτή η διαρκής προσπάθεια για μια Ελλάδα καλύτερη, πιο προκομμένη, με καλύτερους μισθούς, με ισχυρότερη οικονομία πρέπει σήμερα να συνεχιστεί.

Γι’ αυτό και η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι τόσο κρίσιμη. Ξέρετε πολύ καλά και εσείς ότι αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή, ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει. Κι αυτό το οποίο χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με άνετη κυβερνητική πλειοψηφία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα των τολμηρών αλλαγών για την επόμενη τετραετία.

Δώστε μου τη δύναμη, εμπιστευθείτε με να κάνουμε πράξη αυτό το σχέδιο για μια καλύτερη Ελλάδα. Και εμπιστευθείτε μας, διότι εμείς είμαστε αυτοί που στο κάτω-κάτω τέσσερα χρόνια έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Όχι μόνο για το πώς αντιμετωπίσαμε τις πολλαπλές κρίσεις οι οποίες μας έτυχαν, αλλά και για το πώς ανατάξαμε την οικονομία και τη βάλαμε σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Γίνεται τελευταία, ξέρετε, μια μεγάλη συζήτηση για τους φόρους. Η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, αποκαλύπτει σιγά-σιγά την κρυφή της ατζέντα για το πώς σκέφτεται να ξαναυξήσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη. Εμείς σε αυτή την προσέγγιση αντιπαραθέτουμε αυτά τα οποία ήδη πετύχαμε μια τετραετία. Το 2019 είχα έρθει πάλι και σας είχα μιλήσει και σας είχα πει: μία δέσμευση κρατήστε, θα την κάνουμε πράξη. Και αυτή είναι, θα μειώσουμε τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες και το κάναμε πράξη.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι χαμηλότερος. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής είναι χαμηλότερος. Τα αγροτικά σχήματα τα οποία συνεργάζονται, φορολογούνται με 10%. Η φορολογία στα μερίσματα έπεσε στο 5%. Η εισφορά αλληλεγγύης καταργήθηκε. Όλες αυτές είναι απτές μειώσεις φόρων, τις οποίες αυτή η κυβέρνηση υλοποίησε. Διότι αυτή η κυβέρνηση κατάλαβε και κάτι ακόμα. Ότι για να μπορέσουμε να συζητήσουμε πώς θα μοιράσουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης, πρέπει πρώτα από όλα να έχουμε ανάπτυξη. Πρέπει πρώτα η πίτα να μεγαλώνει και μετά να συζητήσουμε πώς θα τη μοιράσουμε.

Εμείς, λοιπόν, φίλες και φίλοι, την πίτα της εθνικής οικονομίας την μεγαλώσαμε και την μεγαλώνουμε. Και την μεγαλώνουμε με επενδύσεις, με εξωστρέφεια, με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες οι οποίες φέρνουν καλές θέσεις απασχόλησης.

Ξέρετε ότι ειδικά στην Δράμα, έχετε ορισμένες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες βρίσκονται εδώ, δημιουργούν θέσεις εργασίας εδώ και επενδύουν εδώ.