Ένας 52χρονος Έλληνας υπήκοος, αλβανικής καταγωγής, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα. Αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες, προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Άνδρες της Δίωξης, φορώντας κίτρινα γιλέκα και παριστάνοντας καθαριστές του Δήμου, έκαναν νόημα στον 52χρονο για να μειώσει ταχύτητα και μόλις βγήκε έξω από το πάρκινγκ συγκροτήματος πολυκατοικιών με το μηχανάκι του, τότε, ο ένας τον προσεγγίζει αιφνιδιαστικά και τον ακινητοποιεί, ενώ σπεύδει και ένας ακόμα άνδρας της Δίωξης για να τον βοηθήσει. Στη συνέχεια έρχονται ακόμη τρεις συνάδελφοί τους και παίρνουν το μηχανάκι, ενώ ο 52χρονος προσπαθεί να αντισταθεί, χωρίς όμως να έχει κάποιο περιθώριο αντίδρασης.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Ο 52χρονος, κρατούσε χαμηλό προφίλ στην Ελλάδα, δεν είχε συλληφθεί ποτέ, ενώ δεν είχε δεχθεί ούτε κλήση.