Σε σπίτι και κατάστημα οικογένειας, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, σημειώθηκε ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα.

Βάσει της ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 02:00, τρεις άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος τετάρτου ορόφου, στο οποίο έφτασαν μέσω της ταράτσας διπλανού κτιρίου. Στη συνέχεια, εισέβαλαν στον χώρο και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον 78χρονο επιχειρηματία, τη σύζυγό του και την κόρη τους. Οι ληστές, ανάγκασαν τον 78χρονο να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια τον οδήγησαν στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διατηρεί κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Εκεί τον ανάγκασαν εκ νέου να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο χρηματοκιβώτιο, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Ο άνδρας που έπεσε θύμα ληστείας, μίλησε στο Mega. «Δύο η ώρα, δύο και τέταρτο μπήκανε στο σπίτι. Πηδήξανε από τη διπλανή πολυκατοικία, τέταρτο με τέταρτο (σ.σ. όροφο). Τα γνωστά, αυτά που κάνουν αυτοί οι λωποδύτες. Μας απείλησαν, θέλανε κάποια λεφτά, ήταν πολύ ευγενικοί, πήραν κάποια χρήματα και φύγανε».

Σύμφωνα με τον 78χρονο, δεν έκαναν χρήση βίας, κρατούσαν όμως όπλα για εκφοβισμό. «Μας είχανε υπό επιτήρηση. Και εμένα και την κόρη μου και τη γυναίκα μου, μας είχαν υπό επιτήρηση, δεν ασκήσανε βία».

Παρότι τρομοκρατημένοι από τους τρεις αγνώστους που εισέβαλαν στο σπίτι τους, μεγάλη εντύπωση τούς προκάλεσε η ευγένειά τους. «Μου έκανε και εντύπωση η ευγένειά τους. Δε μας ακούμπησε κανένας. Μας λέει συγκεκριμένα: ”δεν είμαστε κακοποιοί. Κλέφτες είμαστε”».

Οι τρεις δράστες οι οποίοι αναζητούνται, κατάφεραν να φύγουν με ένα ποσό άνω των 9.500 ευρώ και κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας.