Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άγης Τάτσης, με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας στις οποίες αναγνώριζε το δικαίωμα να μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την αποβολή του Νίκου Φίλη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ .

«Φαντάζομαι σήμερα ο Α. Τσίπρας θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων» έγραψε ο προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ γνωστός δικηγόρος, κατηγορώντας τον Ν. Φίλη πως λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα.

Η ανάρτηση του Αγη Τάτση
Μην τσιμπάτε!
Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.
Έτσι, λοιπόν, για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα αν κάποιος δηλώνει ότι στη Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της Συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στη Θράκη.
Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.
Δεν προκαλεί, βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια!
Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης.

Ο Νίκος Φίλης, απο μεριάς του, είπε ότι «κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα», ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συζήτηση για τις εκλογές του Ιουνίου αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα και απάντησε «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;».

Στην ίδια συζήτηση ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν τούρκοι οι άνθρωποι, πομάκοι και τσιγγάνοι».

Στην παρατήρηση του παριστάμενου εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελου Συρίγου, ότι «ο υποψηφιος βουλευτής σας λέει διαρκώς ότι έχουμε τουρκική μειονότητα», ο Νίκος Φίλης είπε ότι «δεν λέει αυτό» και συμπλήρωσε ότι «αυτό που ζητάνε οι άνθρωποι αυτοί είναι να γίνει απογραφή μειονοτήτων στην περιοχή».

Όταν, δε, ο κ. Συρίγος σημειώνει ότι «από το 1951 δεν γίνονται απογραφές μειονοτήτων στην Ελλάδα», ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός είπε ότι «η ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων μιλά για απογραφές» και αφετέρου ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν έχει κυρωθεί».