O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ανέφερε: «Ήταν ηχηρό το μήνυμα των εκλογών και το λάβαμε και αλλάζουμε εν κινήσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποίησε την ιστορική πολιτική φράση «Mea culpa» που στην ελληνική πολιτική σκηνή έχει ταυτιστεί με την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων το 1988 για το Νταβός και το ραντεβού του τότε πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του Τουργκούτ Οζάλ, αλλά αυτή τη φορά αναφέρθηκε στην απλή αναλογική.

Mea culpa για την απλή αναλογική, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει λες και ήτανε πρώτο κόμμα επειδή πήρε τρεις μονάδες», ανέφερε και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα εξουσίας, σε συμπληρωματικό κόμμα εξουσίας», υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά.

«Αυτό στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια ευκαιρία για να δούμε πώς θα συγκροτήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το αρνήθηκε», προσέθεσε.

Ο ίδιος, επέμεινε, ότι το κόμμα του θα παλέψει για την ανατροπή των συσχετισμών «μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και τονίζοντας ότι οι μόνες προτάσεις διακυβέρνησης είναι αυτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση, να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη. Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία», εξήγησε.