Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και πολλές δράσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών, ώστε όλοι να μάθουμε να «Ζούμε Πράσινα», πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, το Φεστιβάλ για το Περιβάλλον από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ τα παιδιά, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως τα καλλιτεχνικά και βιωματικά εργαστήρια αστικής καλλιέργειας, το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και τα διαδραστικά παιχνίδια, εξοικειώθηκαν με την ιδέα της ανακύκλωσης και την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, το Acropolis Chef’s Club πρόσφερε εποχιακά εδέσματα με φρούτα και λαχανικά, τα οποία διέθεσε η Παννατική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών(ΠΟΣΠΛΑ).

Επιπλέον, ο ΕΔΣΝΑ, προωθώντας την αξιοποίηση των απορριμμάτων, μοίρασε εδαφοβελτιωτικό προέρχομενο από την ανακύκλωση και επεξεργασία βιοαποβλήτων (κομπόστ).

Στην εκδήλωση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον πρόεδρο του Acropolis Chef’s Club Χρήστο Μουζάκη και τον πρόεδρο του ΠΟΣΠΛΑ, Δημήτρη Μουλιάτο προσέφεραν 150 μερίδες φαγητού στον πατέρα Μάξιμο, ιερέα στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής, -ενορία που υπάγεται η Περιφέρεια Αττικής-, προκειμένου να στηριχτούν τα γεύματα που διοργανώνει η ενορία για συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

«Μαθαίνουμε να ζούμε πράσινα, να αγαπάμε τη φύση, να συμμετέχουμε στην ανακύκλωση και έτσι να βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή μας μέσα στην πόλη», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας:

«Το Πεδίο του ΆΑρεως, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αττικής, ανοίγει την αγκαλιά του σε ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους. Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί για πρώτη φορά στη χώρα το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης, βάζοντας στη ζωή μας τον καφέ κάδο και προωθώντας την κυκλική οικονομία και την πράσινη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων. Με συντονισμένες δράσεις και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, προχωράμε σε έργα και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στον αστικό ιστό. Είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και το πρώτο βήμα για αυτή την προσπάθεια είναι η συνειδητοποίηση και κινητοποίηση όλων μας».