Ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ροδόπης είναι εθνικά επιζήμιοι και ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση δεν γίνεται για μερικές χιλιάδες ψήφους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πιστός στη συνηθισμένη του τακτική να διαστρεβλώνει τα πράγματα, προσπαθώντας να παραποιήσει τα δεδομένα. Τα της μειονότητας έχουν ξεκαθαριστεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Έχουν αυστηρά προσδιοριστεί και οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση σε ό,τι αφορά στη μειονότητα, πέραν αυτών που ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης, είναι εθνικά επιζήμια», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Μην έχει την αφέλεια κάποιος να πιστεύει ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για λίγες χιλιάδες ψήφους στη Ροδόπη. Ειλικρινά, μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι η Νέα Δημοκρατία εγείρει κάποιο θέμα γιατί της λείπουν 10,15,20 χιλιάδες ψήφοι ή γιατί ένας νομός, από όλους στη χώρα, δεν βάφτηκε γαλάζιος, αλλά με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι αυτό το διακύβευμα».

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε: «Εξαιτίας της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ στην πληροφόρηση και την ενημέρωση που είχε για τις προκλητικές ενέργειες επιρροής του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Θράκη, έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα και είναι εμφανής ο κίνδυνος να εργαλειοποιηθεί η μειονότητα από δυνάμεις εκτός της χώρας για τους δικούς τους σκοπούς. Με όργανα και εργαλεία ανθρώπους που εξελέγησαν από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρωτοφανή επιρροή του τουρκικού προξενείου. Αυτά δεν τα είπε πρώτη η Νέα Δημοκρατία, έχουν αναδειχθεί εδώ και καιρό από υπηρεσιακούς παράγοντες, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, με δηλώσεις που κάνουν λόγο για προκλητική προπαγάνδα -«δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε το τουρκικό προξενείο»- και μια σειρά από αναφορές -κυρίως από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- στην περιοχή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ