Για σκάνδαλο στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές αναφορικά με την ένταση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψήφιους βουλευτές της Ροδόπης κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Με τίτλο: «Σκάνδαλο στην Ελλάδα. Απειλή για την «τουρκική» μειονότητα : Αν δεν μας ψηφίσετε δεν θα έχετε υπηρεσίες» η φιλοκυβερνητική Hurriyet εξαπολύει επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εξελέγησαν 4 Τούρκοι βουλευτές από την περιοχή της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι «ενόχλησαν» το πρώην κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα στο άρθρο γίνεται αναφορά περί «απειλών», από την Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του Μητσοτάκη και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, προς τους ψηφοφόρους. Παράλληλα ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι απειλές εξαπέλυσε και ο Ακης Σκέρτσος κατά της μειονότητας για τα δικαιώματα ιθαγένειας.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -όπως γράφει το δημοσίευμα-συμπεριέλαβε Τούρκους βουλευτές στη λίστα του, συναντήθηκε με τον προσωρινό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά. Επεσήμανε ότι οι λόγοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εθνικούς κινδύνους.