Στα οικονομικά επιτεύγματα της περασμένης τετραετίας, αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Η πιο σημαντική είδηση είναι αυτά τα οποία έβγαλε η ΕΡΓΑΝΗ», επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης για τους εργαζόμενους στη χώρα μας. Και τόνισε: «Η ΕΡΓΑΝΗ αποτύπωσε τους εργαζόμενους που έχει η χώρα μας διαχρονικά, όχι μόνο μέχρι το 2019, αλλά και από το 2019 μέχρι σήμερα και προκύπτει επισήμως πλέον ότι έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 410.000.

Παράλληλα, αποτύπωσε μια θεαματική αύξηση σε τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια. Ότι ο μέσος μισθός, το έχω σημειώσει, από 1.043 ευρώ έχει πάει 1.184 ευρώ, μια αύξηση 19%. Και αυτό για μένα είναι η ουσία της επόμενης κιόλας ημέρας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης: «Μειώνεται η ανεργία, αυξάνονται οι μισθοί, που σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας κατά κανόνα με χαμηλό μισθό, έχει αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός από 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες; Ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο. Εδώ φαίνεται ότι σε δύσκολα χρόνια, με ακρίβεια, με πληθωρισμό, μια πολιτική αποδίδει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πανηγυρίζουμε, γιατί έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε. Ποια είναι αυτή η πολιτική; Η πολιτική της μείωσης των φόρων, η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Η πολιτική της ΔΥΠΑ με τα διπλάσια και πλέον έως και τριπλάσια προγράμματα απασχόλησης, η κατά 62% αύξηση στις εξαγωγές και η πάνω από 40% αύξηση στις επενδύσεις. Η μεγαλύτερη για εμάς στόχευση της επόμενης τετραετίας, μαζί με την υγεία, μαζί με τις κρατικές δομές, είναι να έχουμε ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας, να πέσει η ανεργία δηλαδή κάτω από το 10%. Την πήραμε στο 17,5% και την έχουμε πάει στο 11% περίπου.

Το κυριότερο, η ανεργία των νέων που μειώθηκε 20 μονάδες, αλλά είναι ακόμα υψηλή, να πέσει κι άλλο χαμηλά και να αυξηθούν κι άλλο οι μισθοί.

Ο στόχος που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ελπίζουμε να είναι εκ νέου πωθυπουργός της χώρας για να πάει ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, είναι ρεαλιστικός γιατί προκύπτει από τους αριθμούς αυτούς».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ δήλωσε: «Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα από 136 δισ. πήγαν 188 δισ., ενώ έχουμε αύξηση καταθέσεων κατά κανόνα στα ποσά 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ. Το μέσο ατομικό εισόδημα από 9.382 ευρώ πήγε 10.832 ευρώ. Ο κίνδυνος φτώχειας με τον αριστερό και δήθεν “προοδευτικό” ΣΥΡΙΖΑ ήταν 30%, από επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τώρα είναι 18,8% έχοντας περάσει τόσο μεγάλες κρίσεις.

Η δε ανάπτυξη στην Ευρώπη στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια ήταν 15% κατά μέσο όρο και στην Ελλάδα είχαμε 1%. Ενώ τώρα που στην Ευρώπη έχουμε λίγο πάνω από 3% μετά την πανδημία, στην Ελλάδα έχουμε διπλάσια ανάπτυξη».

Κληθείς να σχολιάσει και το ζήτημα με τους μειονοτικούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Νομίζω το θέμα έχει εξαντληθεί ως προς το τι έχει πει η κάθε πλευρά. Εμείς αυτό το οποίο ζητάμε και το ζητάμε επίμονα για εθνικούς λόγους, είναι οι δύο υποψήφιοι αυτοί που ενώ υπήρξε ενημέρωση, δεν τους “έκανε πίσω” ο κ. Τσίπρας, να βγουν και να πουν ότι εκπροσωπούν την Μουσουλμανική μειονότητα, την οποία σεβόμαστε και τιμούμε προφανώς και με τις πολιτικές μας. Όχι την “τουρκική” μειονότητα που είναι μία απαράδεκτη διατύπωση», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ.