Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία του με τον 15χρονο επιζόντα του ναυαγίου που έχασε τον αδερφό του, αναφέρει: «Με τον άνθρωπο, χωρίς όρους, μια μόνο από τις εκατοντάδες προσωπικές ιστορίες που συνθέτουν αυτήν την ανείπωτη τραγωδία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που νωρίτερα επισκέφθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τους διασωθέντες μετανάστες, σημειώνει στην ανάρτηση του ότι ρώτησε επίμονα να μάθει τι συνέβη, «πώς, γιατί δεν αποφεύχθηκε μία προαναγγελθείσα τραγωδία».

«Έχω κάνει δηλώσεις που αφορούν τις ευθύνες της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό αλλά και την απογοητευτική και αδιέξοδη στρατηγική που έχει επιλέξει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Όμως, πέρα και πάνω από το πολιτικό κομμάτι, χάσκει πλέον με τρόπο συντριπτικό η ίδια η αλήθεια», αναφέρει.

«Δυστυχώς, η αξία της ζωής δεν είναι ίδια σήμερα για όλους τους ανθρώπους. Στο ερώτημα ‘πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;’ έρχεται και απαντά η καταγωγή, το χρώμα, η οικονομική δυνατότητα», προσθέτει.

«Εμείς έχουμε διαλέξει πλευρά, με τον άνθρωπο, χωρίς όρους. Και όσο η πραγματικότητα γίνεται σκληρότερη, τόσο μεγαλώνει το πείσμα μας να υπερασπισθούμε την ισότητα, το δίκιο και την ανθρωπιά», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.