Εννέα Αιγύπτιοι συνελήφθησαν, από το Λιμενικό, καθώς φέρονται διακινητές των μεταναστών που βρίσκονταν στο αλιευτικό σκάφος, το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περί σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο της Πύλου υπάρχουν και 6-8 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, οι μετανάστες έπρεπε να πληρώσουν από 4.000 έως 6.000 ευρώ για το ταξίδι θανάτου. Το πλοίο φαίνεται πως είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο, έκανε στάση στην Λιβύη και έπειτα συνέχισε για την Ιταλία.

Νωρίτερα, στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς, προκειμένου να ενημερωθεί από το Λιμεναρχείο σχετικά με την πορεία των ερευνών για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.