Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού μετά το ναυάγιο 47 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στη Μεσόγειο.

Με νεότερο δελτίο του το Λιμενικό ενημερώνει ότι η ευρεία επιχείρηση βρίσκεται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή επιχειρούν:

ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
μία (01) φρεγάτα Π.Ν., εννέα (09) παραπλέοντα πλοία,
ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
και ένα (01) ελικόπτερο Π.Α.
και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί.

Το δελτίο του Λιμενικού συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες μια προ και μια μετά του ναυαγίου.

Η φωτογραφία πριν το ναυάγιο του μεταναστευτικού πλοίου ανοιχτά της Πύλου συγκλονίζει καθώς απεικονίζει τους μετανάστες τον έναν πάνω στον άλλον πάνω στο κατάστρωμα, φωτογραφίες συγκλονιστικές που είχαμε δει και χθες τραβηγμένες από ελικόπτερο αλλά τώρα προφανώς είναι βγαλμένη από κάποιο πλωτό μέσο.


Η δεύτερη φωτογραφία είναι από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού. Πρόκειται για κάποια εναέρια προσπάθεια διάσωσης.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες από χθες είναι άκαρπες αφού πέραν των 104 πρώτων διασωθέντων δεν έχει βρεθεί άλλος επιζών. Οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των νεκρών αφού σύμφωνα με αναφορές επιβαινόντων ο συνολικός αριθμός των ατόμων που ανέβηκαν πάνω στο σαπιοκάραβο για να κάνουν το ταξίδι από τη Λιβύη στην Ιταλία ανέρχεται σε 600 με 700 άτομα, ενώ κατά τις ίδιες αναφορές τα γυναικόπαιδα ήταν κλειδωμένα στο αμπάρι, ενώ ο αριθμός των παιδιών, κατά ορισμένες αναφορές επιβαινόντων ανέρχεται σε 100.