Δηλώνοντας εξ αρχής συντετριμμένη από το ναυάγιο στην Πύλο, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσέδωσε ταυτοχρόνως τη δική της, προσωπική διάσταση στο θέμα. Και αυτό γιατί έχει υπερασπισθεί πολλούς ανθρώπους, που έχουν έλθει ως πρόσφυγες, όπως σημείωσε. Επιπλέον δε, «έχω υπό την προστασία μου μια οικογένεια που έχασε τους γονείς της πριν από 1,5 χρόνο στα Κύθηρα. Ταξίδεψαν με το 40 ημερών μωράκι τους και το 5χρονο κοριτσάκι τους, και είδαν τους γονείς τους να πνίγονται μπροστά στα μάτια τους». Ως εκ τούτου, «ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να στοιβάζεσαι σε ένα σαπιοκάραβο για ένα καλύτερο μέλλον, με τα παιδιά σου, τα μωρά σου».

Για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, «αυτές είναι ανθρώπινες τραγωδίες που καλό είναι να μην τις λησμονούμε. Και να μη νομίζουμε πως είναι μακριά από μας άνθρωποι που ζούσαν μια κανονική ζωή μέχρι να βρεθούν να διώκονται και να ψάχνουν μια διέξοδο για την ελευθερία τους». Είναι, εν τέλει, «πολύ σημαντικό να έρχεται κανείς σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς, να καταλαβαίνει ότι ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους. Η Ελλάδα έχει γνωρίσει την προσφυγιά και έχουμε ανθρώπους, που είναι πρόσφυγες και απόγονοι προσφύγων […] Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε την ανθρωπιά μας και να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις. Και να ζητάμε από την Πολιτεία να βρει λύσεις, που μπορεί να τις εξασφαλίσει. Είμαστε, πια, στο 2023».

Αλλάζοντας θέμα, σε αυτό των αλλαγών στα ψηφοδέλτια και των αντιδράσεων που σημειώθηκαν ακολούθως, η Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως δέχθηκε επίθεση «άγρια και προσωπική, ως γυναίκα και ως γυναίκα – αρχηγός κόμματος. Επιχειρήθηκε μια σύγχυση της προσωπικής μου ζωής με το κίνημά μας. Έγινε μια άγρια κανιβαλική επίθεση στο σύντροφό μου, Διαμαντή Καραναστάση, που είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει σηκώσει στην πλάτη του την Πλεύση Ελεθερίας».

Υποσχέθηκε, πάντως, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας, όταν αυτή συγκροτηθεί, όπως είπε, θα είναι «μια dream team». Ενώ δεσμεύτηκε ότι οι πολίτες θα έχουν «άμεση πρόσβαση στο Κοινοβούλιο», μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και τηλεφωνικής γραμμής με την Πλεύση Ελευθερίας.