Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρχε συνεργασία από το πλήρωμα του αλιευτικού για να τους παρασχεθεί βοήθεια, δήλωσε: «Στην πρώτη προσέγγιση του σκάφους του Λιμενικού προς το αλιευτικό, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση, ρίχθηκε ένα μικρό σκοινί, ένας μικρός κάβος, ώστε να δεθούν τα δύο σκάφη»

«Δέθηκε ο μικρός κάβος για 5-6 λεπτά, όσο διήρκησε η συνομιλία του πληρώματος με τους ανθρώπους επί του καταστρώματος, δηλώνεται ευθαρσώς ότι δε θέλουν οποιαδήποτε βοήθεια. Το έλυσαν μόνοι τους το σκοινί. Ξαναέβαλαν τις μηχανές τους μπροστά και έφυγαν προς την πορεία τους», εξήγησε ο κ. Αλεξίου.

«Η ενημέρωση που μου έχει δοθεί είναι ότι οι κάμερες του σκάφους λειτούργησαν επιχειρησιακά για να βλέπουν το γίνεται ευκρινώς. Δεν έγινε κάποια καταγραφή», ανέφερε στο MEGA, ο ίδιος.

«Αυτό έχω σαν ενημέρωση, δεν έχει γίνει καταγραφή», τόνισε.

«Έγινε ενημέρωση 2 παρά από τον καπετάνιο του αλιευτικού ότι έχασε τη μηχανή. Άμεσα τα μέλη του πληρώματος (σ.σ. του Λιμενικού) μπήκαν σε κατάσταση συναγερμού για να πλησιάσουν το πλοίο. Η προτεραιότητα είναι η διάσωση και η επιχείρηση και όχι κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Για τις αναφορές πως το ελληνικό Λιμενικό προσπάθησε να ρυμουλκήσει το αλιευτικό, ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε:

«Η απάντηση είναι σαφής. Δεν έγινε σε καμία φάση ουδεμία προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου».