Επτά κόμματα στη Βουλή

Η τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheToC δείχνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που ενδεχομένως να δει τα ποσοστά της να έχουν και περαιτέρω αύξηση και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερο κόμμα και διασφαλίζει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικούσε και το ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο είτε να παρουσιάσει μείωση των ποσοστών του, είτε μια μικρή άνοδο. Το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να αυξήσει αξιόλογα τα ποσοστά του και ίσως να έχει και μείωση.

Η σύνθεση της νέας Βουλής θα είναι πιθανώς 7κομματική, δηλαδή μπαίνουν στη Βουλή και η Πλεύση Ελευθερίας και το κόμμα Νίκη.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 37,7%, ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ 6,8%, Ελληνική Λύση 3,8%, Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, Νίκη 3% και ΜεΡΑ25 2,5%. Στην έρευνα για πρώτη φορά εμφανίζεται και το κόμμα Σπαρτιάτες (1,3%) που στηρίζει ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Με βάση τη μέση τιμή για τις εκλογικές επιδόσεις των κομμάτων, η ΝΔ εξασφαλίζει άνετη αυτοδυναμία στη Βουλή με 163 έδρες. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συρικνώνεται στους 55 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει 30 έδρες, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 20 βουλευτές, η Ελληνική Λύση με 12 εκπροσώπους, η Πλεύση Ελευθερίας με 11  βουλευτές και η Νίκη με 9.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ