Στο ζενίθ έχει φτάσει η αγωνία για τους αγνοούμενους του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/6) στα ανοικτά της Πύλου.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός ανέρχεται σε 78 νεκρούς, ενώ έχουν διασωθεί 104 άτομα.

Την ίδια ώρα, συγγενείς συνέχιζαν να έρχονται στο λιμάνι της Καλαμάτας για να αναζητήσουν τους δικούς τους. Ανάμεσά τους ο Φάρντι, ο οποίος στάθηκε στα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί και προσπαθούσε να αγκαλιάσει τον αδερφό του Μοχάμεντ που διασώθηκε από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Η στιγμή που διασωθείς συναντήθηκε με τον αδερφό του
Με δάκρυα στα μάτια τα δύο αδέρφια κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αγκαλιάζονταν. Ο Φάρντι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ που επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που βυθίστηκε. Ο Μοχάμεντ βρισκόταν μέσα στο μοιραίο αλιευτικό που ναυάγησε, θέλοντας να φτάσει στην Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά σώθηκε.

Η σκηνή του θερμού εναγκαλισμού των δύο αδερφών μπροστά στην κάμερα είναι ιδιαίτερα συγκινητική:

Νωρίτερα, αναχώρησαν από το λιμάνι της Καλαμάτας οι διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου. Συνολικά 68 άτομα μεταφέρονται αυτή την ώρα προς τη δομή της Μαλακάσας, ανάμεσά τους και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα

 

 

Νωρίτερα, αναχώρησαν από το λιμάνι της Καλαμάτας οι διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου. Συνολικά 68 άτομα μεταφέρονται αυτή την ώρα προς τη δομή της Μαλακάσας, ανάμεσά τους και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταβούν σε δομές ανηλίκων.

Λίγο μετά τις 8:30 οι μετανάστες, ηλικίας από 16 έως 40 ετών, άρχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Νωρίτερα είχαν βγει έξω από τον χώρο που είχε διαμορφωθεί και διέμεναν, κρατώντας σε σακούλες όσα προσωπικά τους αντικείμενα κατάφεραν να περισώσουν μετά το ναυάγιο και περίμεναν να δώσουν τα στοιχεία τους.