Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας θα βρεθούν στις 11:00 τέσσερις διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ οι διασωθέντες θα πάνε στην Καλαμάτα από τη Μαλακάσα, ενώ να σημειωθεί ότι χθες κατέθεσαν άλλοι πέντε διασωθέντες στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της βύθισης του αλιευτικού.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας 4 διασωθέντες από Πύλο
Την ίδια ώρα σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες για την ανεύρεση αγνοουμένων μεταναστών. Οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές οδηγούνται αύριο στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Άλλοι 5 ανακρίνονται ως ύποπτοι. Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στη δομή της Μαλακάσας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το σαπιοκάραβο όπου επέβαιναν οι μετανάστες, οι εικόνες σοκάρουν. Στοιβαγμένοι εκατοντάδες άνθρωποι, χωρίς φαγητό και νερό, χωράνε οριακά επάνω στο πλοίο. Οι μετανάστες, κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τον ήλιο να καίει. Πολλοί κάνουν με τα χέρια τους το σήμα της νίκης, λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί.

Την ίδια ώρα στη δομή της Μαλακάσας φίλοι και συγγενείς των επιζώντων ναυαγών σπεύδουν να τους συναντήσουν. Άλλοι ψάχνουν αγνοούμενους. Κλιμάκια του Υπουργείου Μετανάστευσης έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής των μεταναστών, αλλά και των αιτήσεων ασύλου αυτών.