Δυο ακόμα σοροί εντοπίστηκαν στη θάλασσα κοντά στο σημείο του πολύνεκρου ναυαγίου, ανοιχτά της Πύλου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρες. Οι δύο σοροί μεταφέρονται στο λιμεναρχείο Καλαμάτας. Πλέον ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 80.

Εν τω μεταξύ, περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν, η οποία κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους.

Οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν συλλάβει 14 υπόπτους σε σχέση με την φερόμενη παράνομη διακίνηση μεταναστών και η αστυνομία τόνισε ότι αναζητεί και άλλους υπόπτους.

Η πακιστανική κυβέρνηση, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου για το δίκτυο παράνομης εμπορίας ανθρώπων το οποίο θεωρείται ότι εμπλέκεται. Οι σημαίες ήταν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια σήμερα στο Πακιστάν, καθώς πολλοί υπήκοοι της χώρας συγκαταλέγονταν σε όσους πνίγηκαν στο ναυάγιο.

Η έκθεση της αστυνομίας ανέφερε ότι ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε ότι έστειλε τρεις άνδρες στο σκάφος, το οποίο είχε χωρητικότητα 300-350 ατόμων, και είχε χρεώσει τον καθένα έως και τρία εκατομμύρια πακιστανικές ρουπίες (10.452,96 δολάρια). Η εκτίμηση ότι επέβαιναν 800 άτομα προέρχεται από τις προκαταρκτικές έρευνες, τόνισε ο αστυνομικός Ριάζ Μουγκάλ.