Το πρωί της Δευτέρας (19/06), σημειώθηκε καταδίωξη διακινητή που μετέφερε 17 παράνομους μετανάστες στην Κω, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από το Λιμενικό, όπως επίσης και οι αλλοδαποί από την περιοχή «Ψαλίδι» του νησιού.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος που είχε μόλις αποβιβάσει σημαντικό αριθμό αλλοδαπών στις ακτές της περιοχής. Αμέσως μόλις τους αποβίβασε, ο αλλοδαπός διακινητής και χειριστής του σκάφους, που κινήθηκε αρχικά προς τις έναντι τουρκικές ακτές, στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. άλλαξε κατεύθυνση και προσέγγισε όμορη παραλία. Μόλις προσέγγισε την ακτή, κατέβηκε από το σκάφος και απομακρύνθηκε πεζός για να διαφύγει της σύλληψης.

Ακολούθησε έρευνα για τον εντοπισμό του χειριστή από χερσαίες δυνάμεις στελεχών του Λιμενικού και εν τέλει εντοπίστηκε επί της παραλιακής οδού ν. Κω, ενώ στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, και συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου του νησιού.

Οι 17 αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως τον χειριστή του σκάφους που τους μετέφερε στο ελληνικό νησί. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.