Ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε, ότι βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, είναι η ασφάλεια διακυβέρνησης της χώρας κι επισήμανε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας την Τετάρτη στον Σκάι, ανέφερε ότι «συνεχίζουμε, μέχρι την Κυριακή, την προσπάθεια να πείσουμε την καθεμιά και τον καθέναν να επαναλάβει, με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο, την επιλογή που έκανε πριν από περίπου ένα μήνα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Ακόμη, δήλωσε, ότι «μια μικρή διαφορά στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ασφάλεια διακυβέρνησης της χώρας. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος και η βασική μας προτεραιότητα. Έχει αποδειχθεί στην πράξη, το προηγούμενο διάστημα, ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του πρωθυπουργού δεν ήταν συμπεριφορά αλαζονείας, ούτε αποφυγής ευθυνών, ούτε του να κρύβουμε τις δύσκολες στιγμές και τις αστοχίες που υπήρξαν την προηγούμενη περίοδο κάτω από το χαλί. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μια ακόμη -γιατί και η προηγούμενη ήταν μεγάλη- μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα διαμορφώσει συνθήκες αδιαφορίας ή αλαζονείας».

Επιπλέον, εξήγησε, ότι «όσο μεγαλύτερη είναι η εμπιστοσύνη, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη που έχουμε στις πλάτες μας, τόσο μεγαλύτερος πρέπει να είναι ο σεβασμός στην επιλογή και την εμπιστοσύνη του πολίτη. Οι πολίτες έχουν επαρκές δείγμα από την προηγούμενη θητεία μας, τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού και την προσέγγιση της Κυβέρνησης, για να είναι σίγουροι ότι η εμπιστοσύνη που θα μας δώσουν αποτελεί για εμάς μήνυμα ευθύνης και όχι έπαρσης, αλαζονείας ή εφησυχασμού, με δεδομένα τα προβλήματα που ενδεχομένως θα υπάρχουν στην Αντιπολίτευση».