Στις 12 το μεσημέρι ο δράστης της δολοφονίας του 52χρονου Παναγιώτη Μενούνου στην Αγία Τριάδα Λασιώνος, στην Ηλεία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ilialive.gr, ο δράστης θα απολογηθεί σήμερα (21/6) και στον ανακριτή, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ηλεία: Συγγενικές σχέσεις με το θύμα είχε ο 82χρονος
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, συγγενική σχέση με το θύμα, είχε ο 82χρονος δράστης και συγκεκριμένα συγγένεια εξ αίματος με τη σύζυγό του θύματος.

Από την άλλη κάνει λόγο για μια άτυχη στιγμή και για περιστατικό που ο ίδιος ένιωσε πως απειλήθηκε η ζωή του, φοβούμενος από προγενέστερες πράξεις του θύματος. Ο 82χρονος οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Αμαλιάδας και θα απολογηθεί το μεσημέρι στον Ανακριτή.

Δικηγόρος 82χρονου: Ο κατηγορούμενος είναι μετανιωμένος
Η δικηγόρος του, Κλεονίκη Γκουβίτσα μίλησε, λίγο πριν την ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση. Σημείωσε ακόμα πως ο δράστης αρνείται πως πυροβόλησε πισώπλατα το θύμα του και περιμένει τα ευρήματα της νεκροψίας, όπως επίσης ότι κινήθηκε για να σκοτώσει και τον αδερφό του θύματος, Ανδρέα Μενούνο.

Η κ. Γκουβίτσα ανέφερε τα εξής για την υπόθεση: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το περιστατικό το οποίο συνέβη, ο κατηγορούμενος είναι μετανιωμένος, πραγματικά ήταν μία άτυχη στιγμή. Αυτό είναι το οποίο λέει από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα και του μίλησα. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε πάει στην εισαγγελέα η οποία μας έχει απαγγείλει τις κατηγορίες, μιλάμε για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για το νόμο περί όπλων.

Αναμένουμε να περάσουμε από τον ανακριτή και θα δούμε από εδώ και πέρα τι θα γίνει. Δεν είναι ώρα να σας πω και να σας αναλύσω τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, έχουμε δρόμο μπροστά μας, είναι αρκετά τα στοιχεία της δικογραφίας που περιμένουμε, περιμένουμε την ιατροδικαστική για να δούμε που ακριβώς χτυπήθηκε το θύμα και από εκεί και πέρα σε δεύτερο χρόνο θα δούμε και όλα τα ελαφρυντικά που δικαιούται το οποίο όμως δεν είναι της στιγμής γιατί θα εξεταστούν μόλις γίνει το δικαστήριο».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε ότι «… η θέση του κατηγορουμένου ως προς την απόπειρα δολοφονίας είναι ότι δεν έγινε ποτέ η συγκεκριμένη πράξη. Το λέει μόνο ο αδερφός, δεν υπάρχουν στοιχεία, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του αδερφού του θύματος. Έλεγε ότι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν θα γινόταν. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι γείτονες, που είναι συγγενείς, έχει συγγένεια εξ αίματος με την σύζυγό του κατηγορουμένου και αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω δεν θα γινόταν ποτέ η συγκεκριμένη πράξη.