Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις αναφορικά με τη δολοφονάι της  27χρονης Αναστάζια στην Κω, καθώς στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές ασκήθηκε  το μεσημέρι της Πέμπτης συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία, πέρα από την αρχική κατηγορία της αρπαγής.

Στο επίκεντρο των ερευνών αναμένονται να μπουν το επόμενο διάστημα τα αποτελέσματα της εξερεύνησης DNA και αποτυπωμάτων, στις σακούλες, το σεντόνι και το σώμα της 27χρονης που δολοφονήθηκε, ενώ οι Αρχές βρίσκονται εν αναμονή και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσο αλκοόλ είχε καταναλώσει η κοπέλα και εάν της είχε χορηγηθεί κάποια ουσία.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν ο 32χρονος βίασε τελικά την άτυχη κοπέλα, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς η κοπέλα προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Όπως όλα δείχνουν καθοριστικά για να «ξεκλειδώσει» η υπόθεση ήταν για τις Αρχές τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, τα κινητά του θύματος και του φερόμενου δράστη, καθώς και η κατάθεση του συγκάτοικου του Μπαγκλαντεσιανού.

Πού δολοφονήθηκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω;

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο  από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή που είδε χθες το φως της δημοσιότητας έχει καταγράψει τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό και την 27χρονη Αναστάζια να κινούνται με μοτοσυκλέτα, με κατεύθυνση απομάκρυνσης από το σπίτι του πρώτου.

Το εν λόγω στοιχείο κάνει τους αστυνομικούς, που ασχολούνται με την υπόθεση της δολοφονίας που έχει «παγώσει» την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, να πιστεύουν ότι η σεξουαλική επίθεση και ο στραγγαλισμός συνέβη εκτός σπιτιού, ενδεχομένως στα χωράφια κοντά στο σπίτι του.

Το δορυφορικό στίγμα του κινητού του 32χρονου φαίνεται να είναι σε «στάση», δεν κινείται, σε μία ακτίνα 400 μέτρων γύρω από το σπίτι του, και σχεδόν στη μισή απόσταση από το σημείο που φέρεται να την απέκρυψε στον υδροβιότοπο στις Αλυκές στο Τιγκάκι.

Στις 20:38 βίντεο από κάμερα ασφαλείας σπιτιού απέναντι από την οικία του 32χρονου, αποτυπώνει τον ίδιο και την 27χρονη να μπαίνουν σε αυτό. Περίπου στις 22:00 φαίνεται να μπαίνει και ο «Γκουλάμ», ο Πακιστανός συγκάτοικός τους, που τους βρίσκει να πίνουν μπύρες και να είναι σε εμφανή κατάσταση μέθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον 32χρονο να φύγουν από το σπίτι μαζί με την κοπέλα. Μαζί κάθονται για κάποια ώρα στην πλαϊνή βεράντα του σπιτιού.

Στην κατάθεσή του ο συγκάτοικος έχει υποστηρίξει ότι η 27χρονη πήγε για λίγο στην τουαλέτα. Αυτή φέρεται να ήταν και η χρονική στιγμή κατά την οποία ενδεχομένως να έστειλε μήνυμα στον σύντροφό της, λέγοντάς του να πάει να την πάρει, αποστέλλοντας και το στίγμα τοποθεσίας της, γεγονός που δείχνει ότι η νεαρή κοπέλα αντιλαμβανόταν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα, ο συγκάτοικος του δράστη, άκουσε το μηχανάκι να φεύγει και με τους δύο μαζί. Ίσως τότε η Αναστάζια, καθησυχασμένη ότι ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός θα την μεταφέρει σε ασφαλές σημείο, έστειλε και άλλο μήνυμα στον σύντροφό της πως «όλα είναι καλά».

Σημειώνεται ότι η έξοδος φαίνεται να έχει γίνει από άλλο σημείο του σπιτιού, γιατί δεν τους κατέγραψε η απέναντι κάμερα οικίας, που είχε καταγράψει την είσοδό τους. Η εικόνα από άλλη κάμερα δείχνει και τους δύο πάνω στη μοτοσυκλέτα, με κίνηση απομάκρυνσης από το σπίτι.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο 32χρονος επιστρέφει στο σπίτι, όπου φέρεται να πήρε σεντόνι και σακούλες και φεύγει ξανά. Εικάζεται ότι πήγε και κάλυψε τη σορό της 27χρονης και την μετέφερε στον υδροβιότοπο στο Τιγκάκι, όπου προκύπτει στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, αλλά και του θύματος.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή.