Η ένταση σε πόλεις της Ρωσίας, μετά την εξέγερση της ομάδας Wagner του Πριγκόζιν, κλιμακώνεται.

Στο «παιχνίδι» φέτρεται να έχει μπει ο ρωσικός στρατός, διεξάγοντας επιχειρήσεις «μάχης» στην περιφέρεια της Βορονέζ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων νότια της Μόσχας, στο πλαίσιο του καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που επιβλήθηκε, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, μετά την ένοπλη ανταρσία της οργάνωσης μισθοφόρων «Wagner».

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter, διακρίνεται μια δεξαμενή πετρελαίου έξω από την Βορονέζ, να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, σαν αποτέλεσμα των μαχών μεταξύ των αντρών της Wagner και των ρωσικών στρατευμάτων. Αναφορές θέλουν η δεξαμενή να «χτυπήθηκε» από ρωσικό ελικόπτερο.

Επιπλέον, οι δυνάμεις της Wagner φέρεται να κατέρριψαν ένα αεροσκάφος γενικής χρήσης Antonov AN-24 του ρωσικού στρατού πάνω από τη Βορονέζ.

Την εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Βορονέζ, Αλεξάντερ Γκούσεφ, τονίζοντας πως «στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο έδαφος της περιφέρειας Βορονέζ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες επιχειρήσεων και μάχης».

Παράλληλα, ο Τσετσενικός στρατός και οι μαχητές της ρωσικής φρουράς, έχουν φύγει για τις περιοχές έντασης στη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στο κανάλι του, στο Telegram.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ότι «η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής» και ότι όσο περισσότερο η Μόσχα διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο χάος θα προκαλείται στη Ρωσία.

«Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής. Απόλυτη αδυναμία», έγραψε ο Ζελένσκι, σχολιάζοντας τα όσα εξελίσσονται στη Ρωσία.

«Και όσο περισσότερο η Ρωσία διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στη γη μας, τόσο περισσότερο χάος, πόνο και προβλήματα θα έχει για την χώρα της αργότερα».