Έκλεισε η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα έως 904 ευρώ. Ο αριθμός είναι σχεδόν τριπλάσιος των 120.000 δικαιούχων που με βάση τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΝ μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός των 100 εκατ. ευρώ του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι δύο στους τρεις αιτούντες θα μείνουν εκτός προγράμματος.

Ωστόσο θα υπάρξει λίστα επιλαχόντων, οι οποίοι θα λάβουν χρηματοδότηση είτε σε περίπτωση που κάποιοι από τους αρχικούς δικαιούχους δεν αξιοποιήσουν τελικά την επιδότηση είτε σε περίπτωση εξεύρεσης πρόσθετων κονδυλίων.

Μέσω του προγράμματος οι πολίτες μπορούν να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες με ηλιακούς με επιδότηση που φτάνει σε ποσοστό το 60%. Υπολογίζεται ότι 120.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια. Η επιδότηση ανέρχεται έως 60% της δαπάνης αγοράς κάθε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα. Κάθε ωφελούμενος θα λάβει επιταγή (voucher), την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε προμηθευτή της επιλογής του. Στο ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τους δικαιούχους συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης.

Δείτε ΕΔΩ ΦΕΚ.

H πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr έκλεισε την Τρίτη 20 Ιουνίου. Μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για επτά ημέρες, στη συνέχεια εκδικάζονται οι ενστάσεις και αναρτώνται οι πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα.

Έπειτα οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν τις επιταγές τους.

Υπολογίζεται, επομένως, ότι οι τελικοί δικαιούχοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα SMS στα τέλη Ιουνίου.

Πώς θα πάρετε το voucher

Οι δικαιούχοι, θα πάρουν τις επιταγές του προγράμματος στο email τους.