Ένας από τους κύριος στόχους της νέας 4ετίας που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι η αναβάθμιση του ΕΣΥ και οι κινήσεις του νέου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δείχνουν ότι αυτός και το επιτελείο του βαδίζουν με το «καλημέρα» προς αυτήν την κατεύθυνση

Ο νέος υπουργός Υγείας έδειξε από την πρώτη κιόλας ημέρα ότι έλαβε στα σοβαρά τα λόγια του πρωθυπουργού για «λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις». Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν έμεινε ούτε για την οικογενειακή φωτογραφία στην ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης χθες στο Προεδρικό, αφού όπως έγραψε το iefimerida.gr, είχε ήδη προγραμματίσει τη διενέργεια μεγάλης τηλεδιάσκεψης στο υπουργείο του, στις 17:00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή των διοικητών όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όλης της χώρας, καθώς και με τη συμμετοχή των διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών.

Ωστόσο και σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλησε να εξακριβώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο προέρχεται από μια μακρά περίοδο υγειονομικής κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Χρυσοχοΐδης νωρίς το πρωί -πριν το πρώτο υπουργικό δηλαδή- επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ο νέος υπ. Υγείας έφτασε στον Ευαγγελισμό λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, ξαφνιάζοντας τους εργαζόμενους με τους οποίους συνομίλησε για αρκετή ώρα για τα ζητήματα του απασχολούν το νοσοκομείο. Ακολούθως, μαζί με τους συνεργάτες του κατευθύνθηκε στα γραφεία της Διοίκησης όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Τ. Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδη βρέθηκε στα ογκολογικά και αιματολογικά τμήματα του νοσοκομείου, ενώ προτού αποχωρήσει για το Μαξίμου και το υπουργικό συμβούλιο βρέθηκε και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» για μια πρώτη σύντομη ενημέρωση από τους εργαζομένους.

Πηγή: iefimerida.gr