Η Αστυνομία, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση κοκαΐνης στα Μέγαρα.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, χθες, συνελήφθη ένας 34χρονος Ελληνας, υπαρχηγός της οργάνωσης.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 27χρονος αλλοδαπός, αρχηγός της οργάνωσης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας εμπλεκόμενος.

Η δράση του κυκλώματος χρονολογείται από τις αρχές Απριλίου.

Βάσει της Αστυνομίας, η οργάνωση είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. Ο 27χρονος, διαχειριζόταν το ταμείο, είχε αναλάβει την προμήθεια, την απόκρυψη, τη διαχείριση, το διαμοιρασμό και τον καθορισμό των τιμών των διακινούμενων ποσοτήτων και λάμβανε μέτρα για τη διασφάλιση της συνέχισης της δράσης της οργάνωσης.

Ο 34χρονος, ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση και την απόκρυψη μέρους των ναρκωτικών, την προμήθεια εξωτερικών συνεργατών τους και την εξυπηρέτηση της πελατείας τους. Επίσης, κατά την απουσία του 27χρονου «αρχηγού» αναλάμβανε αυτός τα καθήκοντα του. Το τρίτο μέλος της οργάνωσης ήταν υπεύθυνο για την απόκρυψη και διαφύλαξη μέρους των ναρκωτικών.

Ακόμη, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ο οποίος προμηθεύονταν από τα μέλη της οργάνωσης ποσότητες κοκαΐνης και τις διακινούσε περεταίρω στην περιοχή των Μεγάρων.

Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου φέρεται να διοχετεύονται προς νομιμοποίηση τα κέρδη των παράνομων εσόδων τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.