Το απόγευμα της Τετάρτης, ένας άνδρας απείλησε με μαχαίρι έναν 17χρονο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια «ταμπουρώθηκε» σε διαμέρισμα.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 17.30 όταν περίοικοι πλησίον των οδών Στ. Μακρυγιάννη και Σωκράτους κάλεσαν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφεραν πως ένας άνδρας, ημίγυμνος με μαύρο παντελόνι, κυνήγησε και απείλησε με μαχαίρι έναν 17χρονο. Ο ανήλικος κατάφερε να τρέξει και να ξεφύγει χωρίς να τραυματιστεί, ενώ ο άνδρας μπήκε στο διαμέρισμά που βρίσκεται στον ημιόροφο πολυκατοικίας και «ταμπουρώθηκε» για να μην συλληφθεί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Άμεσης Δράσης και η ΟΠΚΕ καθώς οι αστυνομικοί ελέγχουν την πληροφορία στο διαμέρισμα να βρίσκεται μαζί με τον άνδρα μια γυναίκα και το ενδεχόμενο να διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με ανθρώπους της γειτονιάς, ο άνδρας αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα. Στους αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί στην είσοδο και προσπαθούν να συνομιλήσουν μαζί του, απευθύνεται με φωνές και τους ζητάει να αποχωρήσουν.