Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εντός των επομένων ημερών θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως προβλέπει το καταστατικό προκειμένου να εκλέξει το νέο πρόεδρό της.

Συγκεκριμένα, βάσει των ίδιων πληροφοριών, η συνεδρίαση θα πραγματοποιεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά την εκλογή προέδρου της Βουλής.

Ποιο όνομα επικρατεί
Η Όλγα Γεροβασίλη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι το πρόσωπο που ακούγεται πως θα αναλάβει την προεδρία της ΚΟ. Η κ. Γεροβασίλη στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν γραμματέας της ΚΟ.

Μετατρέπεται η Πολιτική Γραμματεία
Την ίδια, η Πολιτική Γραμματεία μετατρέπεται σε Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις ανακοινώσεις του στο Ζάππειο.

Η πρώτη μάχη στη Βουλή
Τέλος, να σημειωθεί ότι η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη που θα κληθεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η παραίτηση Τσίπρα, θα είναι η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων που αρχίζει την επόμενη Πέμπτη.